Over ons

Al sinds 1930 kampeert men “aan de Kettingbrug”. Dit gebeurde toen niet in een luxe caravan maar men sliep in de boerderij van de familie Slot of in een kleine tent. Faciliteiten waren op dat moment nog nauwelijks aanwezig. Naast de camping had de familie Slot een brandstoffenhandel, een supermarkt en een watersportwinkel. Langzamerhand groeide de camping en werden de overige werkzaamheden afgestoten.

De camping “aan de Kettingbrug” biedt tegenwoordig plaats aan ongeveer 200 caravans. De inzet van het team, tal van faciliteiten en de prachtige omgeving hebben vele mensen de afgelopen jaren een onvergetelijke vakantie bezorgd. Met de kwaliteitsverbetering waar voortdurend aan gewerkt wordt, geeft de camping en haar team u de mogelijkheid om ook in de toekomst van uw vakantie te genieten “aan de Kettingbrug”.

De naam “de Kettingbrug” roept bij velen de vraag op naar de herkomst daarvan. De camping is gelegen aan de Kettinggracht, de voormalige verbinding tussen het Belterwiede en Giethoorn. Vroeger vormde in deze streek de boot het enige middel van vervoer. Turf, riet, hooi en zelfs vee werd op die wijze vervoerd. Om dan onder de Kettingbrug door te mogen varen, moest tol betaald worden. (De tolgaarder woonde in de nu nog bestaande boerderij bij de brug). Om doorvaren zonder te betalen onmogelijk te maken, was voor de brug een ketting gespannen. Tegenwoordig is de doorgang vrij, maar de brug heeft haar naam behouden.